Monday, August 02, 2010

Facebook!

Assalamualaikum..

Ni FACEBOOK punye cerita
maybe aku da bosan dengan FACEBOOK neh..
yela..da berkurun da kot melayan benda neh..
nak delete, pikir kawan2..
kot situ je bole contact ngn diorang ni..tapi bile dengar macam macam cerita pasal FACEBOOK, risau pun ade.

ade orang dah kena dajjal dengan gambar gambar dia untuk bahan lucah.
ade certain pihak lak gunakan FACEBOOK ni untuk menyiasat sesuatu kes..
kesimpulannya, tak selamat mana la..

So, aku decide, tak letak pape dah kat FACEBOOK.
gambar cume profile je, untuk memudahkan kawan kawan mengenali aku.
privacy, memang privacy abes la..
info, letak benda benda patut je..
ok la kan..
FACEBOOK bukan tempat untuk show off pun..
just untuk contact kawan kawan..

tapi still tak puas hati, kalau bole, nak delete je FRIENDS yang mane agak agak aku tak kenal tu..
tapi macam tak sampai hati.
depa nak bekawan..
adoi..
itu perlu difikirkan..
kalau diikutkan, takde maknenye cheq kenai suma yang dalam friend list cheq tu..

to all my friends,
jangan dok keciwa ye if tiba tiba tengok gambar korang takdok.
purposely,
anisah delete.


3 comments:

Yoa Ngadenin said...

kalau akk memang restricted to known friends only. Profile tu settingkan supaya kenkawan sahaja leh tengok. At least, xla info tu terbabas jauh sangat.

C i k J e l i t a said...

anisah : sepi jerk ..

Miss Anisah said...

Yoa Ngadenin: kak, sy da restricted da..tapi rase macam x secure jugak..
huhu

cik jelita: sy sgt bz dgn exam la..
tp diz weekend je yang rse sgt free!!!
td exam utk phase 3.isnin start phase 4..
lgpun nex week xde exam..
mulai saat ni, jom kite enjoyy!!!