Tuesday, September 28, 2010

bila sayangku ke katil hospital..

delay updated!
hehe...

berlaku pada bulan puasa..
5 September 2010..

tiba tiba si budak kecik ni demam panas..
huish..suhu badan, 40..
macam kena karen je sentuh badan dia..
ayoyo..
merisaukan sangat..bile beberape hari lagi mau exam..
nak tak nak kena la hantar spital bile 2 kali ke klinik takde pape kesan..

berkampung la dia di hospital untuk beberape hari..
adoi..

yang best??

ade ke best kt hospital ni?
orang melawat best la..
cuci mate tengok nurse..
my colleague! dasar lelaki!!

yang tak best??

banyak sangat..
  1. da tak dapat ambik exam..
  2. terlantar kat hospital lame lame..
  3. raya pun kat hospital!huhu
adoyai..kesian betol la kat budak ini..

siapakah budak ini?
haa... ni dia..
nama je tak cukup..
sedih betol.. hari Rabu baru tau ain kena denggi..
warded dari ahad kot..
tapi biase la..
denggi ni susah nak detect awal awal.
ye dok??

tapi kan,da tak pasal pasal raya kat hospital sorang sorang..
oppss!!! nurse ade la..

kami je yang tinggalkan ain.
cabut balik kampung awal awal lagi.
huhu..ni tunggu nak masuk ward..
lame gile tunggu.. ape punye service da...

kami datang berbuka bersama orang tak puasa la aritu..
takpe, janji made she happy..
ye dok??

ain, kami hidangkan KFC dengan makanan dari Hassan Bistro jela..makan spital tu tak sedap.
huhu..
sedap lagi makanan mase anisah warded dulu.
hihi..yang pelik lagi hairannye..
kat rumah ni, nyamuk pun susah nak datang,
boleh pulak dia kena demam denggi..

buat u all,
awasi tempat pembiakan aedes..
jangan sampai ia meragut nyawa anda..
tak pun jangan biar kena saman lak..
RM 300 tu, dari kena saman nyamuk baik gi shopping!
hehe...
so, rajin rajin la eh awasi rumah korang...


1 comment:

ain itu mata. =) said...

hihihi tau x. first2 bace nisah tulis dak kecik tu ngatkan anak2 nisah ke ape.. kikiki dri sndri upenye.. tertipu den hihihi