Saturday, September 18, 2010

suka dan duka Syawal..

Assalamualaikum..

agak lama jugak tak update..
al maklum lah beraya..
takde masa untuk meng'update' FB mahupun Blog..
dah lama tak blogging, rase macam takde idea untuk mengarang ler..
huhu..

tapi pelbagai kejadian suka dan duka yang berlaku musim raya ni..
kisah suka akan menyusul nanti..
semua dalam proses..
gambar pulak tak tau nak update guna software mane.
adoyai...
laptop baru reformat dan upgrade..
suci je..hoho..
ade basic programs je ni..
tunggu balik Subang la baru pikir untuk install pape.
setakat gune HSDPA Celcom Broadband kat FELDA Neram 1 ni,
mampu surfing jela..
Streamyx dihati~~
=)

Duka Syawal

semalam,
sesampai je rumah dari kampung kat Kuala Terengganu,
pekerja ayah terus bagitau yang classmate since sekolah rendah meninggal.
Innalillah...
Ridhuan..
haih..last jumpa raya tahun lepas. Arwah datang beraya ke rumah.
sedih jugak kehilangan kawan ni.
tapi family dia mesti lagi sedih. pemergian Ridhuan diiringi adik bongsunya.
Allah lebih menyayangi mereka..
semoga kalian ditempatkan dikalangan orang orang yang dikasihi Allah SWT.

kisah pemergian agak tragis akibat kemalangan.
meninggal di tempat kejadian setelah kereta terbabas dan jatuh ke dalam gaung.
huh..
tak sanggup dah nak teruskan.
tiba tiba teringat kat arwah abang Latif dan arwah abang Amran lak..

kesekian kali raya tanpa mereka di mata.
hanya nisan yang menemani di pagi Syawal..

1 comment:

Ahmad Zaki said...

salam sejahtera..

tempat utk chat tak dpt digunakan. sbb tu chat kat cni...

erm..sy dah klik iklan baru "yesican".