Tuesday, October 26, 2010

Cerita Luahan Hati...

kadang kadang, terasa seolah olah berlakon di pentas sendiri.. terlalu banyak perkara yang tersimpul di dalam fikiran. nak diluahkan, tak tau pada siapa. nak bercerita, takut ada yang berkecil hati, nak berdiam, hati sendiri yang terluka.. sekarang, untuk menghiburkan hati sendiri, hiburkan hati orang lain ajelah dulu.. suka membuat orang tersenyum walaupun hati sendiri berduka.. sekurang kurangnya biarkan orang tersenyum, kita akan senyum sekali.. kenapa perlu berkata putus harapan andai harapan itu sudah lama terkubur.. tak perlu bertanya andai tidak sudi mendengar.. tak perlu berkata sombong jika diri sendiri sombong.. tak perlu mendekat andai hati ini disakiti. tak perlu sentiasa mengambil berat andai harta yang diimpikan.. tak perlu datang kalau hanya sekadar memerli.. tak perlu bercakap manis andai sekadar mengambil kesempatan.. cukuplah.. jangan menghargai sesuatu apabila ia bukan lagi milik kita...jangan mula menyesal setelah aku membawa diri. jangan berharap kepada sesuatu yang tak pasti. setapak aku berundur, perjalanan kita tidak akan seiring lagi.. selangkah aku ke hadapan, sesuatu yang baru akan aku kecapi.. tak guna menunggu bulan yang takkan jatuh. pandang kehadapan, tempuh sesuatu yang baru. mungkin hari esok mampu mengubah sebuah kehidupan. kepada Allah tempah mengadu, kepada Allah jua tempatku berserah.. bukankah roda kehidupan telah ditetapkan sejak Azali?


MissAnisah [26102010:1929Hrs] :
seseorang menghubungiku ketika Cerita Luahan Hati ditulis. Damn! kantoi tentang perasaan ku ketika  ini.. entry ini sengaja publish waktu tengah malam, mengikut mood yang semakin suram..

4 comments:

ard said...

"la takhof wa la tahzan, innallaha ma'a na"
jgn takut dan jgn bersedih, sesungguhnya ALLAH ade bersama kita <--- words given by my mom,. ^^

Miss Anisah said...

@ard: thank u... :-)

nabil_potter said...

macam ayat putus cinta je..hehe..lawak je..
cintailah CINTA!

Miss Anisah said...

@nabil_potter: hahaha..
ayat putus cinta?
tak la nabil.. ayat pasrah dan mengalah..
hehe..
joking..