Thursday, March 31, 2011

Banjir Oh Banjir, Kampungku Naik Air

Selalunya bila bulan Mac, dah takde dah hujan yang lebat lebat.. patutnya panas terik jela sampai petang.. tapi sewaktu aku berada di Sabah, Abang Long da hantar gambar gambar yang rumah kitorang kat Cendering sudah naik air.. waaahhhhh....seronok tu...

Terus terbayang masa kecik kecik dulu.. bangun pagi hari hujan lebat, tak basuh muka tak ape, terus turun bawah mandi hujan main air banjir.. hehehe.. itu zaman kanak kanak la... sekarang, tengok ajelah generasi anak anak pulak.. hehehe...

Tapi kan, agak mengejutkan jugak la bila bulan Mac yang banjir teruk.. dah la 3 kali dalam sebulan kena ngadap banjir.. kesian la orang lain.. kalau rumah kitorang takpe.. memang da buat agak tinggi untuk elakkan air banjir masuk umah..

anyway, ni gambar gambar di sekitar area rumah kitorang yang dilanda banjir lagi.. tapi gambar gambar kat area rumah arwah tok tu, bila hujan dah reda la.. takde kerje nye abang i nak kuar umah tengah ujan gi amik gmabar.. hahaha













2 comments:

c i [k] j e L i t a said...

Ekhem abg mana?
abg betoi ke abg ekhem ekhem
Eh sakit tekak pulak.

Miss Anisah said...

eh...ello...
abg betul la...