Tuesday, June 21, 2011

Rumah Buruk Wan

haip!!

sorry sangat sangat lama tak update.. 
lately ter'busy' pulak.. 

actually last weekend I takde kat KL.. Ade event kat Perak.. so tak sempat la nak online ke update pape memandangkan line internet pun takde kat area situ..

Sadis...

Momantai... 
hehe.. 
cuma beberapa hari jek..
Tapi dalam kesibukan jugak, I lupa nak bertanya kabar dengan my parents.. 
Sorry.. 
memang tak sempat.. 

Pagi tadi call la kejap bila otw pergi kerja.. 
tup..tup.. ada banyak cerita best yang tak best nak dengar.. 

yang lain tu biarlah dikongsi bersama family... 
tapi yang sadissssss saaaaaangat tu bila 'istana hinggap' a.k.a. RUMAH BURUK WAN yang cucu cucu panggil dah kena landa ribut.. 

bukan RUMAH BURUK WAN je.. rumah mak long dan jiran jiran pun kena jugak.. Nasib baik la mak ada ayah ada kat Cendering masa tu.. boleh la settlekan cepat cepat bumbung yang dah terbang...

RUMAH BURUK WAN tu almost 100% kayu.. memang rumah tu dah lama since i tak lahir lagi.. buruk buruk pun kitorang semua suka duduk situ bila balik Cendering.. Sebab utama dekat dengan pantai lah.. pagi pagi lepas Subuh je terus nak mandi laut.. bukan reti sabar pun kalau dah balik kampung.. tu buat semua orang excited bila balik Terengganu.. Anak anak buah lagi la... kalau boleh, every week nak balik RUMAH BURUK WAN. sebabnya kat sana je takde orang nak marah main pasir dari pagi sampai petang.. hehehe... 

gambar lama ni.. sekarang pokok kelapa cuma tinggal 2.. 


Alamak!! 
rindu nak balik Cendering la pulak!!

Tolong!!!!

Tak dapat tolong.. I nak balik sampai Cherating je weekend ni. huhuhu...

Ni gambar yang anak buah I upload kat FB dia.. 







nampaknya bagus gak kena ribut.. baru la ayah tukar bumbung lama tu dari atap bata zaman orthodox jadi bumbung versi new era.. hahaha..  

3 comments:

cik lolipop said...

kak nisah, sy tau umah 2 kat mne...umah sy pown di chendering...hehehe

Miss Anisah said...

Umh kat chendering?kat area mne?

cik lolipop said...

yup....kat area pantai pandak chendering gak...tp umah wan kak nisah 2 dekat ngen simpang 4 chendering kn...umah sy dkt ngen sek keb chendering...hehehe..=)