Tuesday, July 05, 2011

Kecewa sikit dengan CELCOM

kecewa??


patutnya tak lah kecewa sangat... cuma sejak akhir akhir ni patut rasa kecewa la pulak dengan CELCOM. memang CELCOM suka buat hal dengan customer dia.. tapi kena suka CELCOM jugak bila guna PLAN 98 MAS.. bil telefon kurang dari RM5 sebulan.. hahaha... 

tapi takde la bayar RM5 sebulan.. selalunya bayar RM70 sebulan la sebab da masuk data plan for Blackberry yang harganya RM68 sebulan.. Kalau ikutkan bil memang tak akan kecewa lah dengan payment tiap tiap bulan ni.. berbaloi baloi...

cuma, dah nak start kecewa dah.. 

sebab....







Sebab.....













SEBAB NYA........

3G line kat kawasan MAS Subang ni makin hari makin lah slow.. Mana I tak kecewa... Kalau dalam MAS building jangan harap I boleh guna line 3G.. lambang  wujud je.. dah membuktikan ade signal 3G kat Subang Airport ni tapi bila orang call terus masuk voice mail.. orang BBM pending, orang Whatsapp pun pending.. letih la macam ni.. sampai bila.. 

Sampai tempat kerja je, kena manually tukar network 2G.. kalau guna network 3G & 2G alamatnya memang orang call masuk voicemail la.. tu tak kira lagi bila nak surfing dari Blackberry... slow nak mati la! 

ala CELCOM....
tolong la.. upgrade sket... rasanya macam 99.99% orang yang kerja kat MAS dah guna CELCOM sebab tertarik dengan plan P98 yang mana bayar per usage je.. Network kat sini improve la.. sedih tau bayar mahal mahal tapi tak leh nak guna.. 

dah tak pasal sekarang ni dah berpaling tadah ke MAXIS untuk data plan iPad.. laju lak tu.. 

3 comments:

Az-Zahra Fauzee said...

hmm~ memang sedih la kan kalo bayar mahal..
kite bako je, kite bako~

Miss Anisah said...

Tau xpe... Klau pkai free je tiap2 bulan x leash la kan..hohohoh

Taufiq Mansor said...

plan ni kontrak 24 bulan kan..skrg bulan2 byar harga sma ke..?