Friday, July 22, 2011

KPJ Kuantan

actually pergi mana mana pun rasa nak marah doktor...
ye la.. macam i, pergi jumpa doktor, dah kena warded dan nak kena operate... mana i tak marah.. dari sihat sihat, jadi tak sihat...  Elllo!!! tak sihat la tu maksudnya.. kalau tak, takkan la doktor suka hati nak suruh warded.



macam kes treasure hunt hari tu, memang angin je dengan doktor.. dah la tak nampak macam gaya sorang doktor pun.. datang check patient pakai selipar.. macam nakgi surau jek.. adush... suka hati dia je.. tak kesah la.. cuma tak proper la kan.. engineer nak rawat kapal terbang pun pakai uniform.. lagi nak main dengan hydraulic dan skydrol.. ni doktor yang datang nak cakap cakap bayar mahal boleh lak selekeh... panas je aku tengok....



pastu masa kes Bonda, nak discharge dari tengah hari after dah siap operate kaki malam sebelumnya.. Doktor tak muncul muncul pun.. Call banyak kali pun cakap kejap kejap dan kejap.. Padahal dia dah sedia maklum kot patient dia nak balik KL dan nak refer KPJ di area KL.. bukannya nak lari terus.. itu pun susah nak buat..



penat jugak la menunggu... dari tengah hari sampai la Maghrib baru boleh keluar hospital.. itu pun kira nak lari je terus.. dah la KL tu bukan 1 jam dari Kuantan.. Yang buat I panas tu, sampai sudah, doktor tak jenguk pun.. cuma inform nurse apa yang nak disampaikan kat patient.. Kalau macam tu baik bagi discharge awal awal dari hospital.. takde la orang sakit sampai rumah pukul 1 pagi... haihhhh.... doktor..doktor...



boring giler kot menunggu kat hospital.. habis game dalam Ipod bantai main.. Newspaper pun naik lunyai belek banyak banyak kali...



I nak marah dan salahkan doktor tu jugak.. doktor lain jangan terasa okeh....

Nasib baik la ada jugak tetamu yang datang tengok.. takde la boring sangat.. Pastu dapat aircraft model free free lak tu... Pengubat masuk hospital yer??
hihihihi...



2 comments:

cik lolipop said...

siape yang sakit kak nisah..???
bonda ke farhan..???hehehe

Miss Anisah said...

Bonda yg injured... Jari kelingking kaki kanan dislocated masa main beach football.....