Wednesday, August 17, 2011

Flaming Steamboat for Berbuka Puasa


hari tu I dengan kawan kawan I berbuka kat luar.. Bukan hari tu je, almost everyday I berbuka kat luar.. hohohoho.. Cuma lately after pindah KLIA dan kena travel je I prefer berbuka kat rumah.. Sebab dah tak larat nak keluar.. Balik kerja pun dah lambat kan.. Mau nak keluar lagi... Takde nye I berusaha untuk makan.. Tido lagi best.. hehehehe...

So ni event before transfer ke KLIA la... Kitorang pun pergi la Flaming Steamboat kat Bandar Sunway tu.. Actually kiitorang ambik yang second session. That means start 9 pm onwards.. Bukan apa.. senang sket.. siap solat Maghrib dulu kat rumah baru keluar.. Senang dan tertunai tanggung jawab dulu.. Mula mula da cancel dah nak pergi Flaming.. Last minute tiba tiba jadi pulak.. I layan jela.. Sebabnya, nak tak nak, I memang akan berbuka kat luar.. 

Tapi kan, cerita yang tak best lagi banyak dari cerita best.. Kitorang booking kat tingkat atas.. Ok la.. Cuma sampai kat situ, I dah bau tak best dah.. Bau longkang nye, bau macam sayur busuk nye, tapi masuk gak sebab ambik hati kawan kawan... Bila time nak makan pun I dah rasa lagi spoil.. Bukak fridge tempat diorang letak makanan tu rase terus hilang selera makan.. Macam Fridge dia dah tak funtion.. So segala steamboat punya bahan dah tak fresh.. end up, i cuma makan aiskrim dan sayur sayuran je... serius tak lalu...

Itu last time I pergi Flaming la kot.. Takpe la tak makan steamboat pun.. Kat Subang ni pun dah ada 2 kedai grill +steamboat yang best jugak.. Lagi murah nak compare dengan Flaming Steamboat tu yang sekarang harga dia dah jadi RM27 sorang.. Island Steamboat dengan Kelip Kelip baru je RM21... 






8 comments:

t e m b u m e said...

alaaaa. yeke. hope dah tak camtu la. sabtu ni nak g berbuka kat sane. huhu

:: Cucu Niena :: said...

mintak ice cream ckit..menarik je.. :)

Miss Anisah said...

Bume, pless la tuka gi tmpt lain...

Miss Anisah said...

:: Cucu Niena :: eskrem je yg sedap...

zezolla_atin said...

sedap lah ! =))

t e m b u m e said...

dah tuka. smlm kwn pegi. mmg tak bersih. tuka makan kat chicken hutz. hihi

Miss Anisah said...

gud2...
dah la mahal.. patutnya jaga la tempat dia..

Hana Kelip-kelip Steamboat said...

Salam. Bila nak datang ke Restoran Kelip-kelip Steamboat pula? Hihi. Come lah.