Wednesday, August 24, 2011

IFTAR BPKC @ Batu Kikir




BPKC, Backpackers Kembara Club telah mengadakan satu Iftar di Batu Kikir pada Sabtu yang lepas.. Walaupun agak terlambat untuk update tapi tak kesah la.. Nak update jugak memandangkan siang tadi baru dapat semua gambar gambar dari SMF Photoghraphy.. Lembap la encik SMF ni kerja untuk Miss Anisah.. Tolak gaji kang.. hahaha...

tengok ade magician tengah gebang rasenye ni...

Iftar di Batu Kikir tu cuma dihadiri oleh beberapa ahli BPKC je pun.. Atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan, ahli lain dah tak dapat join.. Lagipun dekat dekat raya ni, banyak kerja, tak dapat cuti la.. tak off la.. so masing masing ada commitment sendiri.. Cuma sorang je yang I nak marah sket, sanggup tak ikut sebab nak tengok bola?? kuang asam!

Ke takut nak jumpa mak mertua?? hahaha... Gurau jek...

Oh ye.. Kenapa Batu Kikir yer? Maybe diorang tu teringat Kem Penyayang yang pernah dibuat di sana kot.. Masa tu I belum join BPKC lagi.. Lagi satu, Batu Kikir menjadi pilihan kerana memenuhi jemputan Mira, salah seorang peserta Kem Penyayang yang tinggal kat sana.. Apapun Mira, terima kasih banyak banyak atas layanan yang diberikan. Terima kasih jugak dah arrange makanan yang simple dan sangat sedap di pekan Bahau ye.. 



Sebelum balik ke Kuala Lumpur ( Shah Alam lebih tepat), kami semua singgah ke rumah Mira untuk menziarahi family  Mira.. Mak dia boleh pulak hidangkan bubur kacang dan kuih kuih lain yang mana I dah tak mampu nak makan da.. Tapau ajelah.. hehehe...







info: 
Last Saturday la first time I sampai ke Batu Kikir dan I rasa tempat tu nice jugak sebab sepanjang perjalanan jumpa macam macam gerai.. Itik Salai la.. Lemang la.. Petai la.. macam macam la.. kesesakan pun teruk gak.. hohoho... 

kesian kan? 
sebelum ni batu kikir pun tak pernah sampai..


Apapun Mira, kalau ada jemputan, kami akan sampai lagi.. Insyaallah...

2 comments:

Tulip Merah said...
This comment has been removed by the author.
Tulip Merah said...

blogwalking.....statement pasal yg tgk bola tu yg tak boleh tahan...hahahahahah