Tuesday, January 10, 2012

Dah 10 Hari di Tahun 2012, terasa nak mengimbau kenangan 2011 pulak..

hai korang.. tak kisah la apa yang orang nak cakap.. I harini asyik duk recall apa yang dah berlaku sepanjang tahun lepas. kenapa eh? mungkin sebab tahun 2012 akan ada pelbagai perubahan yang sangat besar dalam hidup i nanti. Insyaallah... Sebenarnya tak banyak yang diblogkan.. tapi ada jugak yang dah dikongsi.. 

Jom i nak list semula!
hihihi..

JANUARI
  • 2011 dimulakan dengan Course yang belum selesai.. biasa lah.. seorang pelajar.. 
  • abang angkat meninggal akibat kemalangan langgar lari..
  • segala nombor telefon pun dah tukar.. kononnya memulakan hidup baru di tahun baru.. 
  • terlalu banyak conflict pulak tu untuk teruskan blogging ataupun tutup.. Rupanya sampai sekarang pun masih ada blog ni..
FEBRUARI
  • bulan yang sangat sibuk dan aktiviti blogging dihadkan.. entry pun kurang..
  • sempat jugak la melakukan aktiviti pagi di FRIM dengan housemate..
  • En. Hubby pun menjauh setengah bulan ke Seattle nak ambik 9M-MLJ.. kerinduan tak tertanggung den.

MAC
  • En. Hubby balik untuk memujuk hati yang sedih dengan pelbagai souvenir.. Happy!! Tapi tak puas hati.. Sebab lama sangat kena tinggal.. Yang ni paling best.. Suka! 
  • bulan banyak berjalan... Menghilang seminggu dari Malaysia..
  • lagi another week holiday dengan kawan kawan.. SABAH AWESOME! 
  • tak lupa.... kehebatan ciptaan Allah..... SuperMOON.....
APRIL

MEI
  • of course la bulan kelahiran i.. ada suka ada duka... Thank you abang.. Dapat hadiah jam GUESS.. Nak Tissot.. hehehe...
  • tak dapat gi dinner untuk birthday pun tapi dia ajak breakfast nasi lemak kat Park Village.. Sedap!
  • Ke Sarawak pulak.. Yang ni seminggu jugak.. Semuanya free.. KEM PINTAR 1 MALAYSIA...Best!
JUN
JULAI
  • Dikejutkan dengan berita kena berpindah ke KLIA..
  • Sibuk mencari rumah sewa jugak di Sepang.. Jawabnye nak kena pindah lagi.. 
  • 9 Julai.. BERSIH 2.0.. buat kerja gila sket dengan En. Hubby.. Naik motor gi tengok orang kat KL..hahaha.. 
  • hujung bulan sebelum start berpuasa.. Langkawi pulak!
  • Finally, En. Hubby duty travel lagi.. Brisbane yang sepatutnya seminggu.. tapi jadi 3 hari jer.. ada kematian di kampung sehari sebelum Ramadhan.. En. Hubby pun terus tukar tiket flight balik awal.. Disebalik kedukaan, I kegembiraan.. En. Hubby dah balik! 
OGOS

  • Bulan puasa bermula.. Berpuasa di Dungun! dalam serba sederhana.. ada insan yang baru meninggal.. 
  • first time jugak naik kapal ATR.. Dari Kerteh ke Subang.. Sorang sorang..
  • bulan berpindah kerja jugak.. Bubye SZB...
  • macam biasa dan macam dulu dulu jugak.. bulan puasa i berpindah ke Sepang.. Penat tu angkat barang.. So, takde apa yang diblog pasal pindah rumah.. Penat kot!
  • berbuka puasa di Batu Kikir.. Mira the best!
  • RAYA - serius tak best!! baju raya tak cantik!! tailor kat PKNS Shah Alam tu tak pandai buat... Nasib baik En. Hubby belikan yang ready made terus untuk I pakai di pagi raya...
SEPTEMBER
  • tak banyak pun aktiviti luar.. banyak dihabiskan dengan course dan duduk melepak kat rumah.. bulan yang agak sibuk.. 
  • Supervisory Course jugak..
OKTOBER
  • bermula dengan Jaybee... Senibong Cove dulu sebelum meraikan Wedding Nisa.. I dapat kutip tol tau.. duit tu i simpan sampai hari ni tau..
  • 12 Oktober - peristiwa yang tak mampu dilupakan.. Mak En. Hubby pergi buat selama lamanya dalam keadaan sangat tragis.. I tak blogkan banyak.. Tapi ada jugak gambar BKP..
  • walau apapun berlaku.. I tetap kena teruskan apa yang i dah buat.. Ulu Kenas Trip pulak sempena MAC 2011..
  • bermula practical di front liner.. ASU... hari hari duk kira kapal terbang take off, landing jela bila bosan.. KLIA.. Soooooo Boriiiiiiiiiiiiiiiiiing!
  • dah dapat pengganti untuk BKP 8737 yang total lost... BLL 8737.. tak nak post gambar dia.. Myvi jugak..
NOVEMBER
  • bulan yang sangat sibuk jugak.. MAC 2011.. Projek i dan kawan kawan BPKC untuk summer camp..
  • dalam kesibukan.. dah merajuk pulak si adik kesayangan.. Sorry laling....
  • tak dapat beraya dengan keluarga lagi untuk Aidiladha.. Tido jer di hari raya.. Beraya kat Felda Villa jer.. Tak macam raya la.. hahaha.. ASU punye pasal..
  • corat coret untuk MAC 2011 terlalu banyak pulak yang diblogkan.. tapi yang menarik tu.. ada tetamu yang tak diundang pulak yang join kami.. HANTU KER NI????
  • camp settle, terus balik kampung pulak.. Wedding the one and only cousin perempuan yang sebaya.. Achik.. Tahniah!
DISEMBER
  • bulan enjoy.. sebab cuti sekolah.. Every week makan kat Saba Restaurant.. 
  • ada Annual Dinner untuk BackPackers MAS jugak.. takde gambar.. sebab I tak blogkan pun.. MALAS..asyik tempek muka korang je kt blog ni.. hahahaha
  • Gopeng lagi.. Trip makan durian kat Yayasan Darul Hikmah.. First time jugak sampai kat Lata Kinjang.. Selalunye tengok dari atas highway jer...
  • penutup 2011 penuh debaran dan kecuakkan.. hahahaha.. Tapi Alhamdulillah.. 

2 Januari 2012..
kegembiraan yang tak terhingga.. Syukur Ya Allah.. Aku memerlukan restuMu dan semua insan.. 

1 comment:

Omu Rice said...

wah...bagus leh wat camni...omu tak mampu nk selak balik post lama2....