Wednesday, January 18, 2012

IndahKarya Production menipu orang!

Assalamualaikum... Lama jugak tak update blog ni kan.. Biasa la.. Laptop selalu kena berebut dulu kalau nak pakai.. Ipad lak limited function kan nak mengupdate.. Tak kisah la.. Pagi ni nak guna iPad gak untuk menulis.. Semalam i dapat story ni dari kawan I.. Anna.. Dia cakap kawan I yang lagi sorang kena tipu dengan photographer untuk wedding dia nanti.. So I cuba la call Ina untuk tau cerita. Concern jugak tentang ex housemate ni.. Tapi tak dapat.. Harini pergi kerja jumpa la dengan Ina.. Dah dapat story tentang kes penipuan INDAH KARYA PRODUCTION ni.. Ina dah bayar RM450 sebagai deposit untuk lock tarikh 28 Januari ni dengan photographer tu beberapa bulan lepas.. Ok la.. Promotion diorang haritu pun macam ok dan gambar pun cantik.. Ina pun happy la dah dapat orang untuk cover gambar wedding dia nanti.. Kemudian beberapa hari lepas, Ina terfikir.. Kenapa FB INDAH KARYA ni dah takde.. Ina try call pun tak dapat.. Bila Google, macam macam dah jumpa kat internet.. INDAH KARYA ni penipu rupanya.. Dah ramai orang yang terkena dengan perempuan tu.. Sampaikan ada yang tertunggu tunggu di hari majlis berlangsung.. Uish... Itu lagi sedih.. Dah spoil majlis orang.. Duit pun dah melayang... Apa yang i baca kat internet pun dah berpuluh puluh ribu duit orang INDAH KARYA dah rembat.. Beraninya perempuan tu buat macam tu.. Siap la kau.. Memang semua orang buat report la nanti.. Biar yang bersalah dapat hukuman..

7 comments:

Anonymous said...

Salam..sy just google psl indah karya and terbaca post awk ni. Seriously ke dia menipu?sy dah byr deposit since last year tuk bulan 3 ni. Pttlah sy email and sms x bls. Blog kwn awk tu apa yer? Adui..masalah ni. Sorilah sy xde blog. Email sy haidah80@hotmail.com

Miss Anisah said...

Saya dah reply email....

Tokida Shuji said...

sy jumpa blog awk tgh search indahkarya.... tunang sy dah bg deposit rm1k utk pakej 2k... hmmm... xdpt kontek...

Miss Anisah said...

Byk tu dia dah dapat....
Manusia nk menipu dgn mcm mcm cara....huhu

Anonymous said...

husband saya freelance videogphr. kami pun kena tipu. work dah hantar nov 2011. sampai skrg duit upah keje 1 sen pun xdpt. call janji nk bayar. apapun xde.

hanadanisya said...

sy pun dah kene tipu, tp bukan dgn fotographer nih tp dgn fotographer lain...camne nk buat, pls tlg sy berhati2 dgn uniq fotoshop

Miss Anisah said...

sedih kan...