Tuesday, January 22, 2013

33 Weeks of Pregnancy

Sejak memasuki fasa 8 bulan, I mengalami selesema yang belum baik sampai ke hari ni.. Uwaaaaaa.... Sedih sedih... 2 hari MC dah dapat dan tak larat dah nak mengadap doktor untuk dapat MC lagi.. Segala ubat ubatan, memang soktor tak suggest lah. Doktor yang risau baby I akan kuat tidur dan tak banyak bergerak..

Alternatif, i minum madu setiap malam.. Tipu..... 2 kali jek I minum madu.. I minum madu tualang sebelum tidur. Effect, satu malam I tak boleh tidur sebab asyik terbangun untuk buang kahak.. Means, madu itu memang effective tetapi I yang tak tahan dan akibatnya, YOU'RE GROUNDED SAYANG. TAK PAYAH PERGI KERJA KALAU DAH SATU MALAM YOU TAK TIDUR. Alamak!!!!!

Alamak! Lah sangat, dalam hati yea! Tak payah pergi kerja.. Boleh duduk rumah bergembira. Tapi orang selesema tak segembira orang demam.. Orang demam boleh tidur aman damai.. Orang selesema, tak boleh nak tidur pun...

Dan hari ni, masih kecewa.. Aircond di office sangat sejuk selepas diorang service last week. So, selesema lagi di office, balik rumah ok sikit.. Uwaaaaaa!

Opsss! Dah 33 minggu, mummy pun dah tak sabar nak tunggu baby mummy keluar melihat dunia.. Kita asyik bergaduh je malam malam waktu mummy nak tidur. Waktu mummy nak tidur, waktu itu la sayang nak bermain kat dalam perut.. Sayang dah besar.. Susah untuk kita berdua nak menyelesakan diri waktu malam.. Waktu scan, still taknak tunjuk muka kat mummy dan ayah.. Sanggup tutup muka dengan tangan.. Jangan notty notty la sayang... :-)

No comments: