Sunday, September 21, 2014

Cabaran Blogging Day 2 : 5 Cara untuk Memenangi Hati Saya

Assalamualaikum.. 
Menyahut lagi cabaran hari ke 2. 
5 Cara untuk memenangi hati saya. Mungkin boleh tanya Hubsy kot. Ke En. Hubsy pun tak tau nak jawab? haaa... Kalau En. Hubsy pun tak boleh jawab, kena denda ni. Belanja makan seumur hidup dan bawak you wify ni pergi Milan untuk shopping. Hahahaha... 

Okay, back to the challenge. 



  • Cara #1
    • Bukan menggunakan duit - Nak memenangi hati ai bukan dengan mengeluarkan duit pun. cukup dengan kejujuran dan keikhlasan. Sebab ai boleh hilang respect kat orang jika dia menggunakan kuasa duit untuk ai ikut cara dia. no.. no.. no.. 
  • Cara #2
    • Berterus terang - Ai suka kalau orang berterus terang dengan ai. Tak perlu nak berselindung. Hipokrit tu. Sebab ai akan avoid kalau orang tu hopikrit. 
  • Cara #3
    • beri bunga - ai suka bunga. Bila dapat bunga, ai rasa macam berbunga bunga je. 
  • Cara #4
    • Bawak pegi ke tempat yang cantik dan tenang - Ai suka pergi ke pulau pulau. Sebab melihat pantai dan ombak memberi ketenangan dan membuang segala masalah. Serius!! I need refreshment. Lama sangat tak holiday. I need a vacation...
  • Cara #5
    • Tepati janji - saya tak suka kalau orang berjanji tetapi buat buat lupa akan janji. Sebab bila berjanji, saya akan ingat dan saya sangat marah kalau janji tinggal janji. Sob.. Sob.. Sob...

1 comment: