Tuesday, July 08, 2014

Obses Cantik

Tak tahu kenapa dengan ai sekarang ni. Memang sangat obses untuk kurus dan nak kulit cantik. Mungkin dah ada 2 anak hingga rasa diri tak terurus dan comot giler. Rasa out dated, rasa down dan stress.

Bila tengok diri kat cermin pun rasa macam #$@+!*+@$#*&^$!""
Serius buruk!!

Siap lah.. esok lusa nak clearkan segala baju dalam wardrobe, nak mulakan segalanya baru. Tak kira. Ada anak bukan bererti akan menjadi selekeh dan ala kadar. Bukan... its not so me!
Sebagai permulaan, I nak naturally cantik. Bukan muka je cantik tapi gemuk menggelebeh sana sini. So dah start dengan senjata utama. Iaitu supplement yang bagus untuk kejelitaan diri. Bukan nak promote pun kat korang. Tapi nak luahkan perasaan kat sini. Sebab ai dah sangat sangat stress dengan banyak benda.


DIET. Yes.. I'm on diet. Lakukan misi 20 kg. Tapi 20 kg belum cukup untuk back to my shape. Yelah.. anak first and second setahun satu. Tak sempat pun nk kurus masa tu. Just after deliver, ai timbang kat hospital 76.8kg, now after 44 days baru 67kg. Banyak lagi nak kena usaha. Lagipun dah nak raya ni.. Haruslah cantik jelita bergaya.. 
Tak pe.. cukup merepek.. kita usaha dan terus berusaha untuk kembali ke zaman awal 20an. Heee...


1 comment:

Bidadari gojess said...

Good choice...

Jmput jenguk blog kita

www.bidadarigojes.blogspot.com