Monday, June 21, 2010

Masalah yang tak selesai...

hai..masalah betol..
ape masalah?
ape lagi..
mesti la body weight..
since last February berat ni da naik 4kg..
That means, every month naik 1 kg!
OMG!!

semua sebab ubat2 n vitamin yg doctor bagi hari tu ke?
yg penting, ubat yg perlu je aku telan.
vitamin tu semua aku tak abiskan pun..
siap hilang lg.entah kt mana.hehe..

adoi..cam mane nk turun ni?
kekuatan nk diet tu masih xde lg..
bukan susah pun nk diet..
lagipun badan ni cepat naik dan cepat turun.
nak exercise, tp ble start ade je problem datang..

pegi jogging, skipping, ade je masalah wujud..
kaki mesti sakit..
and...
tempat yg penah kena operate dulu pun sakit gak.
bukan nak cari alasan tak nak exercise..
tp itu la masalah..
effect operate tu ade sampai sekarang.
rasenye minor operation jek..

taknak cakap pasal operate..
nak cakap pasal kaki, memang menyesal dan takkan pakai lg Crocs..
biar la semua org bangga kalau dapat Crocs..
aku sket pun tak heran.
sampai ramai je orang beli Crocs pasar malam or uptown..
sbb Crocs la aku jatuh tangga sampai terseliuh.
tu da pakai yang ori tu.
harga pun da dekat 200 hengget mse beli dulu.
zaman baru2 kuar la katekan..
sekarang, pandang sebelah mata pun aku x heran dgn Crocs!
bkn berlagak..tp aku anti.
sampai arini kaki x betol2 sembuh lg.
da lebih 2 tahun da pun..

hmm..back to my problem.. how to resolve it?
semua orang pun da tegur..
anisah, kenapa gemuk..
macam2 title da dapat.
mOK..loBak..Cubby..
ramai yang tego aku gemok..
tp ramai yg suke aku mcm ni.
kenape??
sbb korang suke usha?
elloo!!!
enuf la..


Ya Allah..
berikanlah aku kekuatan dan ketabahan untuk berdiet..
xnak kurus sgt, tp nk maintain berat dulu je...

2 comments:

hydrangea said...

kita serupa~
kita serupa~
tapi, i nampak gemuk lg sebab i lg tggi dari u~ hahahahaaaaa~~~

Miss Anisah said...

ili sayang, kite x serupa..awk xde org tego cam org tego sy okeh!