Saturday, October 30, 2010

5 Perkara Ke Syurga Bersama Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood

 
Bila Jumaat, selalunya akan pegi merayau lah bila semua kaum Adam ke masjid untuk solat Jumaat.. 
al maklumlah break time yang agak lama..
but instead of keluar makan dan merayau di hari Jumaat, kitorang tukar agenda sket..
dengar ceramah!
wow..
jarang dibuat ni..lain la zaman remaja masa duk Ara dulu..
bukan tak nak.. cuma tak berkesempatan.. 
bila ade kesempatan, apa salahnya..rite??
tak salah untuk melakukan kebaikan..
tak susah pun..
yang penting, niat..

 apa yang ustazah cerita eh.. ingat2 lupa da kot..

hehe..

iskh!!
mana boleh lupa..
rugi tu bila lupa ilmu yang diturunkan..

Jumaat ritu, ustazah bercerita tentang 5 perkara ke Syurga. 
  1. Menahan diri dari menyakiti orang lain.
  2. Mengatakan kebaikan.
  3. Memasukkan kegembiraan ke hati orang Muslim.
  4. Memulakan ucapan dengan salam dan muka berseri seri.
  5. Berjabat tangan.
Huraian dia sangat panjang.. nantilah..bila bila free boleh la cerita pulak.hehe...

2 comments:

Enna Banana said...

awww..i loike ustazah norbahyah!

Miss Anisah said...

@Enna Banana:me too!!! dats y sanggup tak keluar lunch tu..hehe