Saturday, July 16, 2011

Dari SZB ke Cherating

yeay!!!!
balik kampung....

officially balik kampung.. tapi tak balik rumah.. Sampai The Legend Cherating jek.. alamak!! itu da terlajak da tu.. hohoho..

bukan terlajak la.. memang destination ke situ pun.. 

baru baru ni I dengan kawan kawan dah join MAS Treasure Hunt dari SZB ke Cherating...

tu susah nak update blog tu.. busy la katekan.. malas pulak nak buat schedule post... erm... malas ke??? tak sempat kot!! a week before treasure hunt pun dah pegi Gopeng.. cane? layankan badan yang penat jela dari layankan internet yang melalaikan.. hahaha...

okeh... 
mau cerita kisah dari SZB ke Cherating... ada beberapa fasa yer.. nak cerita pun kena ikut la sequence dia jugak.. 

tapi ada duka disebalik suka berjalan jalan... 


haaaa!!! 
kenapa yerp??

nanti kita citer... 

start dengan citer besh la dulu gi Cherating.. 

mula mula....
ini team kami...



ini kereta yang kami gunakan.. tuan kereta ni datang lambat pagi tu.. adush! korang teka sendiri la yang mana satu tuan kereta.. tak mau tunjuk dulu...



awal awal lagi dah pening pening da baca tulips... Waaaa... semua orang tak tau nak jawab ape... owh... no... susahnya soalan.

Takpe.... Yang penting sampai ke Darul Izzah bersama sama Treasure ni yerp...


Dan jujur, I sangat lapar... Terus la makan Nasi Ayam sedap yang diorang dah sediakan.. Malangnya, sampai lambat.. Dah tergesa gesa nak makan dan tak sempat berkenalan dengan puteri puteri Darul Izzah...


Ait!!
bukan I sorang je tau yang lapar.. Diorang pun...


Sebahagian kenderaan Hunters.. Sempat snap jugak sebelum berlepas dari Stage 2.. So perjalan ke Cherating diteruskan dengan berhati hati. hehehe..


Sepanjang stage 2 ni soalan dia agak senang sket... Senang ke sebab dah dekat nak sampai kampung? dah tau selok belok kampung? hohohohoho... perasan.....

Clue dia tetap entah pape jugak la.. So memang tak berharap menang pun memandangkan tak pernah join pun sebelum ni.. Cuma Alhamdulillah.. kitorang sempat sampai before time limit dan tak kena denda.. hehehe....



2 comments:

cik lolipop said...

waa....muka kelaparan....makan slow2....=)

Miss Anisah said...

Mau tak lapa...dari pagi tak makan....
Hohoho